Iktisatbank 3. Fotoğraf YarışmasıArşiv

İKTİSATBANK III’ÜNCÜ FOTOĞRAF YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU...

İktisatbank tarafından düzenlenen “Yeşil Ada Kıbrıs” konulu Fotoğraf  Yarışması’nda dereceye giren sanatçılara ödülleri, 14 Aralık, Pazartesi günü saat 16:30’da İktisatbank Genel Müdürlük Binası, Mesarya Sergi ve Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreninde takdim edildi.

Ödül töreni ve sergi açılışı öncesinde kısa bir konuşma yapan İktisatbank Genel Müdürü Olgun Önal; yarışmaya katkı koyan, eserlerini gönderen herkese teşekkür etti. Genel Müdür Önal; yarışmaya gönderilen fotoğrafların tümünün kendine özgü güçlü ve zarif yanları olması nedeniyle  değerlendirme jürisinin seçim yaparken ciddi anlamda zorlandığını belirtirken, yarışmaya eserlerini gönderen birçok sanatçının; CMC, Taş Ocakları, Teknecik Santrali ve kuraklık gibi ortak bazı çevre sorunlarını işlediklerinin altını çizdi. Eserlerin Adamızın güzellikleri yanında çevre sorunlarıyla da ilgili güçlü mesajlar içerdiğini ifade eden Önal, çevre konusuna farklı bakış açıları ile bakma şansını yakalamaktan büyük keyif aldığını kaydetti. Genel Müdür Önal; İktisatbank’ın toplumdan aldığını toplumla paylaşma prensibinin somut bir göstergesi olan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşen fotoğraf yarışmasıyla, fotoğraf sanatçılarımızı biraraya getirmekten kıvanç duyduklarını ayrıca Kıbrıs kültürel mirasının toplumsal hafızamıza kaydedilmesine katkı sağlamanın da huzurunu yaşadıklarını ifade etti.

Ödül almaya ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar; Tevfil İleri, Veysi Soyer, Buket Özatay, Ahmet Kasımoğlu ve Ali İhsan Bayar’dan oluşan değerlendirme kurulu tarafından belirlendi. 27 fotoğraf sanatçısının eserlerini gönderdiği yarışmada 108 adet fotoğraf değerlendirildi. Değerlendirme; içerik, özgünlük, teknik mükemmellik, kompozisyon, etki ve artistik ifade gibi kriterler üzerinden yapıldı. 30 eserin sergilenmeye değer bulunduğu yarışmada;


Hüseyin Çekirdek “Düşünceli” isimli çalışmasıyla 1’inci,
Cem Cengiz “Medoş” isimli çalışmasıyla 2’inci,
Tevfik Ulual “Hamamlar” isimli çalışmasıyla 3’üncü oldular.

Ramadan Gümüşok’un “Renkli Ada Kıbrıs” isimli çalışması ise Jüri Özel Teşvik ödülüne layık görüldü.

1. Hüseyin Çekirdek : ''Düşünceli''








2. Cem Cengiz : ''Medoş'''





3. Tevfik Ulual : ''Hamamlar''



Teşvik Ödülü. Ramadan Gümüşok : ''Renkli Ada Kıbrıs''

Diğer haberleri görmek için lütfen tıklayınız.
Yayınlanma Tarihi: 16.12.2015