Tatlısu Belediyesi Ile IşbirliğiArşiv

İKTİSATBANK VE TATLISU BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİYLE EVHANIMLARI, SERACI VE HAYVANCININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN UYGULAMA...

 Tatlısu Belediyesi ve İktisatbank İşbirliği ile Ev hanımları’na yönelik Mikro Kredi ve seracı/tarımcı ve hayvancılara yönelik özel koşullarla İş Geliştirme Kredi protokolleri imzalandı. 

Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan ve İktisatbank Genel Müdür Ahmet Melih Karavelioğlutarafından imza konulan işbirliği protokolü, Tatlısu Belediyesi’ne ait Halk Eğitim ve Spor Merkezi’nde el sanatları ile ilgilenen ev kadınları şahitliğinde yapıldı. Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, İktisatbank ile gerçekleştirdikleri böylesi bir işbirliğinden duydukları memnuniyeti belirtirken bu projenin ülke ekonomisi genelinde örnek alınması gereken bir proje olduğunu ifade etti. İktisatbank Genel Müdürü Ahmet Melih Karavelioğlu ise İktisatbank’ın sosyal sorumluluk kapsamında değerlendirdiği bu tür projelerin ülke ekonomisi gelişmesine büyük katkısı olacağına duyduğu inancı ifade etti.

KKTC’de ilk ve tek olan, 4 yıldır düzenli olarak devam ettirilen Mikro Kredi uygulaması ile Tatlısu Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden, ürettikleri ürün ve işlemelerle ev ve yöre ekonomisine katkıda bulunan, mesleki faliyetlerini geliştirmek, mevcut işlerinin finansman ihtiyaçlarını karşılamak isteyen Ev hanımlarına sıfır faizli olarak kullandırılacak.

3 yıldır Tatlısu Beldesi’nde pilot olarak uygulanan ve bu yıl Ada geneline yaygınlaştırılması planlanan Seracı/Tarım ve Hayvancılıkla uğraşanlara yönelik İş Geliştirme Kredisi ise, nakit akışlarına ve ürün hasat dönemlerine uygun ödemesiz dönemli ve düşük faizlerle sağlanacak.

Diğer haberleri görmek için lütfen tıklayınız.

Yayınlanma Tarihi: 24.02.2014