Iktisatbank'tan Yeni AtamaArşiv

İKTİSATBANK'TA GRUP MÜDÜRÜ OLARAK GÖREV YAPAN TAYFUN BALIKCI, OPERASYONDAN SORUMLU GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI GÖREVİNE GETİRİLDİ...

28 Mart 2014 itibarıyla yeni görevine başlayan Tayfun Balıkcı; İktisatbank’ın genel çalışma prensipleri doğrultusunda verimliliğin artırılması, operasyonel iş ve süreçlerdeki maliyetlerin azaltılması, bu amaçla merkezi yürütülebilecek foksiyonların tespit edilmesi ve merkezileştirilmesi, özellikle saha ekibinin üzerindeki operasyonel yüklerin kaldırılması ve böylelikle kendilerine satış faaliyetleri için kullanabilecekleri daha çok zaman yaratılması gibi hayati fonksiyonlar üstlenecek. Halihazırda kredi, nakit yönetimi, hesap açılış, merkezi veri giriş, kredi kartı operasyon, arşiv, döküman yönetimi, çek ve takas işlemleri, idari işler gibi bir çok süreç, İktisatbank’ta KKTC Bankacılık sektöründe çok yaygın kullanım alanı bulmasa da merkezileştirilmiş ekiplerle yürütülüyor. İktisatbank, bu anlamda sektörde örnek uygulamaları yürürlüğe koymada önemli bir fonksiyon üstleniyor. Balıkcı, İktisatbank’a katıldığından bu yana merkezileştirme konusundaki atılımları yönetti ve organize etti. 

Meslek hayatına 1992 yılında T. Garanti Bankası Anadolu Yakası Bölge Müdürlüğü’nde başlayan Tayfun Balıkcı, 1996 – 2001 yılları arasında Banca di Roma Spa’da sırasıyla Ticaret ve Finans Müdür Yardımcılığı, sonrasında Operasyon Müdürü olarak görev yaptı. 2002 yılında Netpa AŞ’de Finans Direktörü olarak kariyerine devam eden Balıkcı, 2006 – 2013 yılları arasında HSBC Bank’ta Operasyon Müdür Yardımcılığı, Bölge Müdür Yardımcılığı, Şube Müdürlüğü gibi farklı görevlerde bulundu. 2013 Temmuz ayında İktisatbank’ta Merkezi Operasyon Grup Müdürü olarak göreve başlayan Tayfun Balıkcı, 28 Mart 2014 tarihinden itibaren Merkezi Kredi Operasyon, Merkezi Veri Giriş, Nakit yönetimi, Dış Ticaret, İnşaat Emlak, Telekom, Help Desk, Şube Destek, İdari İşler ve Satın Alma, Güvenlik Yönetimi, Çek Takas ve Bilgi İşlem’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine terfi ederek, fiilen bu göreve başladı.

Yayınlanma Tarihi: 28.03.2014